top of page
‘Bidrag til Ghana’
støtter unge iværksættere på Hopin Academy

 

Af Michael Sørensen

Bidrag til Ghana er en lille lokal NGO fra Silkeborg med 25 betalende medlemmer, som støtter lovende og talentfulde unge ghanesiske iværksættere i Tamale-området i NordGhana.

De unge har ikke selv økonomisk mulighed for at betale deres uddannelse, men fælles for dem alle er, at de har gode ideer til at skabe en lille virksomhed og lyst til at lære mere om at udvikle deres forretningside.

 

De unge vi støtter går på Hopin Academy,  som er en nyere iværksætteruddannelse med moderne undervisningsmetoder og med IT som et væsentligt element i undervisningen.

Personen, som har skabt uddannelsen er Maccarthy Mac-gbaty, som jeg har kendt i mange år. I 2010 opstod ‘Bidrag til Ghana’ og vi startede med at støtte Maccarthys  uddannelse i Marketing på universitetet og siden er det bare gået stærkt for MaCcarthy. Sideløbende med sin akademiske uddannelse startede han Hopin Academy, som er en moderne uddannelse der appellerer til de unge. Baggrunden for initiativet er, at Maccarthy ikke mener, at det ghanesiske uddannelsessystem lever op til nutidens krav. Det er en lang og spændende historie, som ikke skal fortælles her. Men han har efter min mening indtil nu gjort det fantastisk godt.

Siden 2010 har Bidrag til Ghana støttet  lovende unge, som af økonomiske grunde ikke kunne få en uddannelse, men som alle havde både evner og lyst til at få en videregående uddannelse. Der er mange af den type unge, og det er kun en lille brøkdel, man kan hjælpe.

i 2017 besluttede bestyrelsen at ændre kurs dels for at blive en mere bæredygtig organisation, og dels for at støtte det gode initiativ, som Maccarthy havde skabt. Jeg har fulgt ham lige fra starten og set, at her er en mand med gode evner, med stort mod, en iderigdom og en handlekraft, som jeg ikke har set magen nogle steder i de 15 år jeg er kommet til Ghana. Det er den slags initiativer, der efter min mening skal støttes. Her er tale om reel bæredygtighed og unge der kæmper for en sag de tror på.

Bidrag til Ghana har hjulpet Hopin med at skaffe computere, søgt og fået midler fra Y’s Men i Silkeborg osv. Flere medlemmer er vores største ønske, men det er utrolig svært at overbevise folk om, at det er en vigtigt sag vi støtter i en verden fuld af NGO’er der prøver at kæmpe om donor kronerne.

I efteråret 2017 var en gruppe fra ‘Bidrag til Ghana’ i Tamale for bl.a at besøge Hopin og med egne øjne se aktiviteterne og snakke med de unge vi støtter. Det var en stor oplevelse. Vi har lavet en lille video, som kan ses her:

Besøg i Ghana (film)

Hopin Academy (film)

Hopin Academy (homepage)

Facebook - Bidrag til Ghana

Yderligere information kan fås ved henvendelse til Michael Sørensen

desbana@gmail.com

 

bottom of page