4/14/2020

Interview med Clement Boateng fra E4L, d. 14.4. 2020

I hele Ghana er der meldt om godt 400 tilfælde af Covid-19 og otte døde. I Nordghana er der registreret 10 tilfælde af Covid-19, alle har været tilrejsende, dvs. der er ikke set en spredning af smitte heroppe endnu. Ingen er døde i Nordghana endnu.

Frygten er at smitten vil blive spredt via k...

3/26/2020

Som mange andre lande i disse uger valgte Ghana søndag den 23. marts og to uger frem at lukke sine grænser for alle ikke-ghanasere, som ikke er bosiddende i landet. Det skete med en begrundelse om at begrænse spredningen af coronavirus, som WHO den 11. marts benævnte en pandemi.

Det er således ikke muligt for GV medarbejdere eller GV frivillig...

Den 17. december var sat til at skulle blive en festdag for demokratiet i Ghana. Der skulle være lokalvalg til alle kommunalbestyrelserne i landet. Det i sig selv er jo en festdag. Men i år skulle være noget helt særligt. I år skulle der på samme dag være ikke mindre end to folkeafstemninger.

En folkestemning om hvorvidt de opstillingsberettig...

Jo, Ghana Venskab klarede sig bestemt flot i den nyligt afsluttede ansøgningsrunde til civilsamfundspuljen, som administreres af CISU. Vi ansøgte om den næste 4-årige fase af E4L programmet i Ghana. Vi ”vandt” faktisk en udvidelse af programmet med 1,7%, så den samlede bevilling for de næste fire år er 37.2 mio. kr. eller cirka 9.3 mio. kr. å...