12/8/2019

Syv sygeplejestuderende fra VIA University College har i efteråret været i praktik i Ghana Venskabs projektområde i Nordghana.

Det gik så godt, at et nyt hold er etableret og tager i sted ind i det nye år.

Lærer Helle fortæller her, hvorfor det giver god mening at sende danske sygeplejestuderende på praktikophold i en udkant af et afrikansk lan...

9/29/2019

Igen dannede Øm borgen ramme om et stort Ghana arrangement. Dennegang drejede sig ikke bare om Ghanaseminar, men også om festligholdelse af foreningens 40-års jubilæum.

Der vil følge flere beretninger her på siden. Lige nu er der gruppebillede og link til øvrige billeder taget i weekenden 27.-29. september 2019.

>> Find fotoalbum her.

>> Hent...

7/1/2019

Formandskabets beretning til generalforsamling 26. maj 2019 i Ghana Venskab:

Velkommen til dette års generalforsamling i Ghana Venskab. Det er beklageligt at vores forperson ikke kan være med i dag, men grundet hendes personlige situation og GVs nye ambition om at agere mere bæredygtigt har vi besluttet, at det godt kunne klares uden Katrines...

5/6/2019

Programmets årsberetning er netop ude. Fra beretningens mange sider plukker vi lidt og henviser i øvrigt til hele beretningen.

”The Theory of Change” er baseret på forudsætningen om, at målgrupper er i stand til at foretage den forandring, der er nødvendige i deres liv, hvis de har den nødvendige kapacitet. Dette har fungeret fint indtil vider...

2/5/2019

Nedenstående er sakset fra GDCA’s Facebook side og fortolket på dansk:

For 40 år siden opstod der en enestående mulighed for at elske, lære og åbne op for livets fulde oplevelser, nemlig da nogle modige danskere og ghanesere i fællesskab startede det, vi i dag kender som GV og programmet E4L i Nordghana!

Lidet vidste de om at deres engagement s...

Vi er vant til en Northern Region, som den største region i Ghana. Men efter afstemninger forleden, så er Northern Region nu delt, så godt og vel halvdelen mod vest med de tyndt befolkede Gonja-områder er skilt ud i en ny "Savannah Region". Det østlige område som Ghana Venskab opererer i har stadig navnet "Northern Region".

>> Om stemmetall...

11/25/2018

Glæd dig, omkring nytår udkommer en børnebog baseret på virkelige forhold, når børnebogsforfatter Jim Højberg fortæller om børnene Sigli og Pumaja fra J