top of page

Nyhedsbrev

 

GV udsender 6 nyhedsbreve på e-mail om året. Nyheder til e-mail nyhedsbrevet er en blandet buket.

Der er først og fremmest nyheder fra GV's programmer i Nordghana.

Der kan også være nyheder klippet fra andre nyhedssites om situationen i Ghana. Det kan også være politiske eller kulturelle nyheder. Og endelig kan nyhedsbrevet rumme tips til kulturelle aktiviteter i Danmark.

PAS PÅ: DIT NYHEDSBREV KAN RISIKERE AT HAVNE I DIT SPAM FILTER!

Alle er velkommen til at tippe redaktøren med friske nyheder. Alt har interesse.

Skriv en e-mail til Redaktøren på lonebschroder@gmail.com

 

Tilmelding

Nyheder fra Ghana Venskab

nyhedsbrev
nyhedsbreve arkiv

Nyhedsbreve arkiv

 

Rapporter

Vi har samlet et udvalg af spændende rapporter der handler om Ghana eller om de faglige temaer Ghana Venskab arbejder med. Rapporterne er alle frit tilgængelige på internettet, men der kan være begrænsninger ift. hvordan de kan anvendes.

Rapporter

 

Communication for Social Change in Ghana

Speciale lavet af Pernille Bo Kristensen, 2015, RUC

Specialet tager udgangspunkt i syv unge ghanesiske kvinder, som deltager i kommunikations- og medieprojektet: ’Youth Speak Up!’ (herefter, YSU). YSU er et udviklingsprojekt i det Nordlige Ghana, som handler om at give både mænd og kvinder adgang til sociale medier og radioprogrammer, træning i at bruge disse og viden om deres rettigheder, med målet om at dette kan skabe forandring for de involverede. Med en kommunikations-etnografisk tilgang og centrale analytiske begreber fra forskningsfeltet: ’Communication for social change’, har jeg sat fokus på, hvorvidt YSU projektet skaber

forandringsprocesser for de deltagende kvinder. Specialet bygger på en fire ugers felttur i den Nordlige del af Ghana, interviews med de syv kvinder samt observationer fra tiden i felten.

GCDP evaluering

Ghanaian Developing Community Programme (GDCP) var GVs første udviklingsprojekt i Ghana; projektet startede allerede i 1984 og fik  Danida-støtte gennem 6 faser (1986-2009). Projektet bestod af en højskole, landsbyudviklingsdel, et låneinstitution primært for kvinder og en lokalradio. GDCP er dermed et af de NGO projekter der har kørt længst. Efterfølgende er der lavet en evalueringsrapport af projektets mange resultater og erfaringer.

Ulige Udvikling

Verdensbanken udgav i 2011 en omfattende rapport om udviklingen i Ghana, som generelt har oplevet stor økonomisk vækst i de senere år. En af rapporternes hovedpointer er, at den økonomiske vækst kun har betydet meget lidt for udviklingen i Nordghana. De historiske forskelle i økonomisk vækst og udvikling mellem Nord- og Sydghana er fortsat gældende og hovedparten af Ghanas fattige bor i dag i Nordghana. 

Please reload

Uddannelssektoren i Ghana

Rapport om uddannelsessektoren i Ghana skrevet af konsulent Lesley Casely-Hayford, som også har arbejdet for SfL og blandt lavet en Impact Assessment of SfLs resultater. Fokus i rapporten er på uddannelsessektorens politiske økonomi.

Rapport om NGO sektoren i Afrika syd for Sahara

USAID har i 2010 udgivet en rapport der beskriver bæredygtigheden af NGOer i Afrika syd for Sahara. Rapporten er del af et større initiativ med fokus på rammebetingelserne for NGOernes arbejde i Afrika.  De 19 lande, herunder Ghana, der har været undersøgt vurderes ift. en række faktorer herunder juridiske pg politiske rammer, NGOernes kapacitet og finansielle bæredygtighed. Konklusionen er kort fortalt, at NGOerne I Ghana generelt er velfunderede og har gode betingelser, men ofte er ret afhængige af midler udefra. 

Please reload

rapporter

Links

Her kan du finde nyttige links, hvis du gerne vil rejse til Ghana eller bare vil vide om mere om Ghana. 

Rejs til Ghana

Ghanas ambassade i Danmark

Danmarks ambassade i Ghana

Information om vaccinationer

Tamale Institute For Cross Cultural Studie (TICCS) er et af de steder i Tamale i Northern Region, hvor man kan spise og overnatte

Det ghanesiske turistministerium

Ghana Venskab har udgivet en lille Kulturel Guide som oplyser om Nordghana, som det opleves af en dansk rejsende.

Jysk Rejsebureau har i et samarbejde med DGI Midtjylland lovet at specialisere sig i god rådgivning og billige billetter til Ghana. 

Ophold i Ghana

Silkeborg Højskole har i flere år samarbejdet med GV om at arrangere højskoleophold kombineret med en rejse til GV's projektområde i det Nordlige Ghana.

Dansk IYCE (International Youth Cultural Exchange) er en international udvekslingsorganisation, der arrangerer længerevarende udvekslingsophold i bl.a Ghana. 

AFS Interkultur er en international udvekslingsorganisation, der arrangerer længerevarende udvekslingsophold i bl.a Ghana.

Mellemfolkeligt Samvirke (MS) er en forening, som bla. arbejder for at fremme mellemfolkelig forståelse og solidaritet. MS arrangerer internationale workcamps i bl.a. Ghana. 

Netværk i DK

 

Verdensspejl Festival

Verdens Bedste Nyheder

Globalt Fokus

Links
bottom of page