top of page

På tværkulturel opdagelse: Rejsefortælling fra en ghaneser i Danmark

Updated: Jan 15

Sarah Faith Yenube Laarie, november 2023


Efter at have været frivillig koordinator for YEFL Ghana siden 2018 og modtaget mere end 100 danske sundhedsfaglige studerende fra VIA Universty College, der som del af deres studie var i praktik i Nordghana, var rollerne byttet om. I oktober 2023 oplevede jeg dansk kultur på dens hjemmebane.


De velstrukturerede veje og den sprøde danske efterårsluft står i kontrast til de dyttende biler, den sædvanlige varme og det røde støv, der dækker min rute fra Bimbilla og ud i de landsbyer, der er en del af det School for Life-projekt, hvor jeg nu arbejder.
Jeg er stadig frivilllig koordinator for VIA studerende fra sundhedsfaglige uddannelser to gange om året og det var i den forbindelse, at jeg var i Danmark for at dele mine erfaringer med global dannelse og uddannelse. Mine to uger i Danmark berigede ihvertfald mit perspektiv på vores tværkulturelle samarbejde og hvordan vi ved at skabe relationer på tværs af vores lande kan fremme vores forståelse af hinanden - og måske også os selv?


Mens jeg var i Danmark besøgte jeg danske skoler og uddannelsessystem står for mig som et fyrtårn med en velstruktureret tilgang til at sikre kvalitetsuddannelse for alle – en ambition, der stadig kan virke fjern for små samfund på landet i Nordghana.


Mit ophold bød også på nye kulinariske oplevelser og jeg husker stadig de danske måltider, især flæskestegen med sprød svær, som er en ret jeg må prøve i Ghana. Men jeg må indrømme at opholdet også betød længsel efter krydrede ghanesiske måltider – den velkendte varme smag af banku med stærk peber.

Jeg nød hvert minut i Danmark samtidig med at jeg savnede min daglige rytme i Ghana. Hvert øjeblik af rejsen var kulden, besværet og savnet værd og styrket forbindelsen til Ghana Venskab. Gensynet med Ghana var kærkomment og ønsket om at genbesøge Danmark er stærkt.


Læs mere om VIA studierejser og mine refleksioner om samarbejde på tværs af kultur i Ib Salomons artikel ”global dannelse set med ghanesiske øjne” i Håndslag dec. 2023: https://issuu.com/ghanavenskabsgrupperne/docs/haandslag_dec2023_web?fr=xKAE9_zU1NQ


Læs mere om det projekt, jeg nu er ansat i:
29 views

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page