top of page

Ressourcer

Ghana Venskab har samlet en række oplysningsmaterialer, som du kan læse om her og hente. Hent brochurer, dagbani-ordbog, sanghæfte, se vores udlånskasse og meget mere. 

VR oplevelse - som at være der selv!
VR oplevelse - som at være der selv!

GV kan nu præsentere en vældig realistisk oplevelse med simpelt VR-udstyr, som du ret let kan få fat i og sætte sammen med en smartphone. Eller du kan få en god, men knap så fed, oplevelse uden, ved at se filmene i 360 grader.

Fotoudstillingen Uden at Blinke
Fotoudstillingen Uden at Blinke

Ghana Venskab sætter sammen med den prisvindende fotograf Ulrik Tofte, fokus på unge i Ghana. Fotoudstillingen skildrer unges liv i det nordlige Ghana; det samfund de lever i, og de personlige og familiemæssige relationer og strukturer, som de er en del af. UDEN AT BLINKE består af 26 fotografier samt to kortfilm. Se udstillingskalender samt alle fotos og vidoer på www.udenatblinke.dk.

Bestil en Ghana-Fortæller
Bestil en Ghana-Fortæller

Har du en gruppe mennesker der gerne vil høre og se noget om Ghana og om hvordan en dansk NGO laver konkret udviklingsarbejde i Nordghana? Så har vi en gruppe af fortællere rundt om i Danmark, som er parat til at komme til jer og fortælle. Vi kan skaffe dygtige fortællere til alle mulige typer af arrangementer.

Lån en emnekasse
Lån en emnekasse

Kombinér gerne en fortæller med emne-kassen og måske også med udstillingen "Uden at blinke"!

Artikelserie om Slaveri i Nordghana
Artikelserie om Slaveri i Nordghana

Ghana Venskab sætter den danske spillefilm "Guldkysten"s (Nordisk Film 2015) dramatiske univers i sammenhæng med nutidens Nordghana. Den transatlantiske slavehandel er en skamplet på den danske historie. Med filmen er der kommet en anledning til at snakke om det. Den erfarne journalist Adam Illiasu fra Tamale i Nordghana har researchet i litteraturen og taget til de gamle slavemarkeder i Salaga og Yendi for at se, hvilke spor historien har efterladt til os den dag i dag. 

Stærke Bånd til Ghana
Stærke Bånd til Ghana

Ghana Venskab har samlet en række online brochurer på Isuue, til fri læsning. Bla. "GV - stærke bånd til Ghana", der fortæller om Ghana Venskabs historie og beskriver programmerne.

Skolen for Livet starter her
Skolen for Livet starter her

Læs om succesen School for Life - og om hvordan du kan støtte landsbylærerne og eleverne med at skabe en ny fremtid i Ghana.

Dagbani Ordbog
Dagbani Ordbog

Skal du rejse til Tamale-området i Nordghana, eller skal du være sammen med ghanesere derfra? Så er denne mini-mini guide til dagbanli helt uvurderlig. Den består af sideopslag kopieret fra den lille parleur med tilhørende oplæsning på dagbanli først, dernæst på dansk. Dagbanli er et sprog, som tales af dagomba-befolkningen i Dagbon i den nordlige del af Ghana. Dagbanli er en del af det etniske sprog moledagbanli, der tales af moledagombaer. 

Nodehæfte med Ghana-sange
Nodehæfte med Ghana-sange

Leif Rasmussen har i tidens løb skrevet en masse tekster til sange med musik af Hans Dammeyer, Hans Holm og Johannes Konstantin Neergaard. Først og fremmest er sangene lavet til de årlige musikdage på Silkeborg Højskole, men sangene er naturligt nok blevet brugt flittigt at Ghana Venskab til seminarer, på fællesmøder og i Ghana. Det er der bl.a. kommet en cd, der hedder "savannebussen" ud af i 2004, hvor restoplaget kan købes på GV-kontoret for 50 kr.

Sanghæftet Amaraba kan downloades hér i PDF.

bottom of page