top of page

Projekt ”Landsbyer forenede i kampen mod børns sult” er i gang


SULT OG FEJLERNÆRING VÆSENTLIG ÅRSAG TIL RINGE SKOLEGANG Den regionale direktør for ernæring for Northern Region, Hajia Azara, slog forleden fast at de høje frafaldsprocenter, forsinkelser og dårlige læringsresultater generelt i mange skoler i det nordlige Ghana i stor grad skyldes underernæring og såkaldt "forstyrret vækst" hos rigtig mange børn.

Fru Azara’s udtalelse faldt i forbindelse med åbningsceremonien i Mion den 23. juni af GV’s nye projekt "Landsbyer forenede i kampen mod børns sult". Projektet får for nuværende støtte fra Danmarksindsamling 2017 og Ghana Venskab (GV).

GV ønsker at forbedre børns ernæring og kvinders mulighed for at bidrage hertil. Gennem dette projekt ønsker GV at støtte en bedre forarbejdning af lokale ernæringsrige landsbrugsproduktion som soyabønner og moringa samt en bedre brug af dem og lignende lokale produkter i de lokale

husholdninger.

Projektet støtter op om ghanesiske ambitioner indenfor både landbrugs- og sundhedssektor.

Ghanas sundhedsstyrelse har bl.a. sat målet at reduce børns "forstyrret vækst" (stunting) med 8 procent inden december 2018. Det er også et mål for regeringen at øge den lokale kapacitet til at forarbejde lokale landbrugsprodukter. Det kommer f.eks. til udtryk i dets "en kommune, en fabrik mere" politik.

Direktøren for GV's implementerende partner, GDCA, Alhaji Osman Abdul-Rahman, fastslog ved samme lejlighed at det vil arbejde benhårdt med de store lokale ernærings- og fødevaresikkerhedsmæssige udfordringer i de kommende år.

Han fremhævede at hovedstrategien bliver at forme og støtte kvindegrupper til at producere større mængder af lokale fødevarer som sojabønner og moringa. Dernæst vil disse kvinder for støtte til dels lave mere ernæringsrigtig mad til deres egen familie og dels bedre adgang til oliemøllefaciliteter så de kan øge salget af forarbejdede produkter, f.eks. soyaolie i stedet for soyabønner.

Nogle af deltagerne i åbningsceremonien i Mion den 23. juni, 2017

Læs mere fra presseomtalen:

http://dailyguideafrica.com/malnutrition-cause-dropouts-no…/

https://citifmonline.com/…/gdca-partners-to-establish-soya…/


Udvalgte nyheder
Seneste nyheder
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
bottom of page