top of page

Sojamølle fabrik i Sang


Grundstenen til en Sojabønne forarbejdnings fabrik er lagt i Sang i Mion Distriktet for at behandle sojabønner til forskellige fødevarer rettet mod børn i distriktet for at hjælpe med at øge børnenes ernæringstilstand.

Fabrikken, som skal være i drift i begyndelsen af ​​andet kvartal i år, skal også bidrage til at forbedre indkomsterne for husholdninger, der dyrker sojabønner i distriktet, da forarbejdningen giver værdi til afgrøden, i stedet for blot at sælge de høstede soyabønner på markedet.

Fabrikken er ved at blive opført af Ghana Developing Communities Association (GDCA), en NGO, og dets partner, Ghana Venskab som en del af implementering af Danmarksindsamlingsprojektet ”Communities United in Fighting Child Hunger”.

Alhaji Osman Abdel-Rahman, administrerende direktør for GDCA, talte ved grundstens ceremonien i Sang, og sagde, at sojabønner dyrkes i området, men at mange husstande ikke spiste dem på trods af den høje næringsværdi, mens at underernæring af børn samtidig er udbredt i området.