Sojamølle fabrik i Sang


Grundstenen til en Sojabønne forarbejdnings fabrik er lagt i Sang i Mion Distriktet for at behandle sojabønner til forskellige fødevarer rettet mod børn i distriktet for at hjælpe med at øge børnenes ernæringstilstand.

Fabrikken, som skal være i drift i begyndelsen af ​​andet kvartal i år, skal også bidrage til at forbedre indkomsterne for husholdninger, der dyrker sojabønner i distriktet, da forarbejdningen giver værdi til afgrøden, i stedet for blot at sælge de høstede soyabønner på markedet.

Fabrikken er ved at blive opført af Ghana Developing Communities Association (GDCA), en NGO, og dets partner, Ghana Venskab som en del af implementering af Danmarksindsamlingsprojektet ”Communities United in Fighting Child Hunger”.

Alhaji Osman Abdel-Rahman, administrerende direktør for GDCA, talte ved grundstens ceremonien i Sang, og sagde, at sojabønner dyrkes i området, men at mange husstande ikke spiste dem på trods af den høje næringsværdi, mens at underernæring af børn samtidig er udbredt i området.

Statistikker viser, at omkring 37 pct. af børn i regionen lider af underernæring i et eller andet omfang, en situation der påvirker deres fysiske og mentale udvikling, hvilket får dem til at blive mere syge og blive fraværende fra skolegang.

Osman sagde at fabrikken derfor vil støtte husholdninger både ved bedre ernæring for deres børn og ved skabe bedre forretningsmuligheder for sojabønner.

Hr. Mohammed Hashim Abdallah, distriktschef for Mion, fremhævede projektet, og sagde at det var i overensstemmelse med regeringens One-District One-Factory-program, og lovede at distriktsforsamlingen vil støtte projektet for at sikre det succes.

Fru Inger Millard, programkoordinator for Ghana Venskab, sagde at børns underernæring er en omkostning for familier på flere fronter. Også hvad angår medicinsk pleje. GV er glade for at være med til at arbejde for at imødegå børns underernæring i landet.

Fru Fuseina Abdulai, kvindernes leder i Jimle / Guma i distriktet takkede ngo'erne for at placere fabrikken i området og sagde, at det ville hjælpe med at øge deres indkomster og ernæring for deres børn.

Kilde: Ghana News Agency


Udvalgte nyheder
Seneste nyheder