top of page

Sakoya har virkelig brug for en brønd


Sakoya er en landsby i Mion-distriktet i den nordlige del af Ghana og har en befolkning på ca. 486. Folk er typisk småbønder. Landsbyen er uden nogen pålidelig kilde til drikkevand. Folk fra Sakoya er således afhængige af dug-outs (gravede lavninger) og vand fra vandløb, som hovedsagelig kun er tilgængelige i regnsæsonen. Kvinder og børn lider mest under denne ubehagelige situation, ikke kun i Sakoya, men også i nabolaget. Floderne tørrer ud i tørtiden, hvilket tvinger kvinderne ud på lange vandringer i søgen efter vand til deres familier.

Imidlertid blev der gennem den fælles indsats fra Lis og Gunnar Brandt (Glamsbjerg) og undertegnede lavet en indsamling af midler på Glamsbjerg Fri-og Efterskole for at rejse midler til en sænkebrønd til Sakoya. Dette skete under min tur til Danmark sidste år på et kulturudvekslingsprogram.

Vi har faktisk været succesfulde, og de første midler er blevet doneret og overført til Ghana gennem GV for at komme igang med arbejdet på brønden.

Høvdingen og folk i Sakoya er blevet informeret om dette, og de er meget glade for de gode nyheder. De er taknemmelige ikke kun for Lis og Gunnar og mig, men også for E4L-programmet og selvfølgelig overfor Glamsbjerg Fri-og Efterskole, hvis lærere og børn gør dette muligt. Vand er faktisk livet.

Historie af: Iddrisu Nassam


Udvalgte nyheder
Seneste nyheder
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
bottom of page