top of page

Dansk bistandshjælp kan i 2020 lande på det laveste niveau i de sidste 40 år

Jo, Ghana Venskab klarede sig bestemt flot i den nyligt afsluttede ansøgningsrunde til civilsamfundspuljen, som administreres af CISU. Vi ansøgte om den næste 4-årige fase af E4L programmet i Ghana. Vi ”vandt” faktisk en udvidelse af programmet med 1,7%, så den samlede bevilling for de næste fire år er 37.2 mio. kr. eller cirka 9.3 mio. kr. årligt.

Men overordnede set kan niveauet for dansk bistandshjælp i 2020 blive det laveste i de sidste 40 år ifølge en analyse lavet af CARE af det kommende finanslovsforslag, som blev videre givet i Politiken den 12. november.

For andet år i træk ønsker regeringen at dansk bistandshjælp skal ligge nøjagtig på det niveau, som FN anbefaler, nemlig 0.7% af bruttonationalproduktet. Og da regeringen ønsker at bruge flere penge på såkaldt klimabistand, bliver der i 2020 endnu mindre ressourcer til traditionelt bistandshjælp, som f.eks. civilsamfundspuljen.

Selv om det er svært at sige noget direkte om civilsamfundspuljens størrelse gennem årene, da bredden og størrelsen af hvad puljen skal støtte er forandret flere gange gennem årene, så er der generel enighed om at puljen stadig ikke er oppe på samme niveau inden den store nedskæring i 2016 finansloven.

Ghana Venskabs årlige budget er således stadig ikke over 10 mio. kr. trods store og flotte karakter fra CISU til den seneste programansøgning.

Udvalgte nyheder
Seneste nyheder
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
bottom of page