top of page

GV stærkt med på Klimafolkemødet i Middelfart 2023

Torsdag d. 1.9. og fredag d. 2.9. havde GV "overtaget" OPEN boden nogle timer på folkemødet. OPEN er fællesbod for programmer under oplysnings- og engagementspuljerne. Vi præsenterede helt lavpraktisk klimatilpasning ude på savannen. Og meget realistisk med VR-briller. Hhv. hos en landbrugsgruppe med en ny og mere økonomisk måde at holde geder og hos kvinder, der samler sheanødder, som de har lært at forarbejde og markedsføre, så de kan få bedre indtjening. Se selv filmene hér.

Som ventet betyder en fremstrakt VR-brille kombineret med en munter opfordring: "Kom til savannen i Nordghana og oplev helt praktisk klimatilpasning" en god respons. Naturligvis er børn og unge mest modtagelige, og typisk så får det unge menneske brillen på, mens man snakker med den/de andre, som kan få lidt at vide om, hvad man ser med brillen, og hvad det gør godt for.


Folk var optaget af, at der 'på jorden' må reageres med nye måder at få indkomster, når nu traditionelle afgrøder afhængig af nedbør er blevet en meget mere risikabel affære. Folk kan godt lide at høre, at dansk støttet indsats nytter noget, og at mænd og kvinder på savannen ikke er opgivende, men er parate til at lære nyt og prøve noget nyt, så livet kan opretholdes. Flere reagerede positivt på, at det må være godt at udvikle indtægtsgrundlaget hvor man er og hører hjemme i stedet for i desperation at rejse væk (især de unge).


GVs 40-års jubilæumsbog var god at vise frem. Der blev bladret og det imponerede, at vi havde så lang en historie med projektet. Flere spurgte mig om det nyttede noget efter alle de år? Vi kunne sige at det nyttede noget, men at fremskridt var udfordret af klimaforandringerne. Vi fremhævede i et tilfælde det faktum at kvinder er kommet meget mere frem på banen gennem de år, vi har arbejdet i Nordghana. Det var den mandlige gæst meget glad for at høre.


Typisk ville de voksne også gerne prøve oplevelsen, når de unge havde prøvet. Godt vi havde tre briller i gang. De var flittigt i brug. Et besøg kunne meget vel trække ud for sådan en familiegruppe og tage 10 minutter. Vi havde vældig travlt i de 5-6 timer vi bemandede boden.


Klik på billederne for at få dem i stort format!Udvalgte nyheder
Seneste nyheder
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
bottom of page