top of page

Jubilæumsrejse til Ghana - Oktober 2019

Skrevet af Rikke Mikkelsen


Lørdag d. 19 oktober rejste jeg og 13 andre medlemmer fra Ghana Venskab, til Ghana. Nogle havde været medlemmer i mange år, mens andre kun lige var meldt ind i GV. Dette betød også, at vi ikke alle kendte hinanden. Samtidig var der nogle der havde været i Ghana mange gange, og andre der ikke havde været der før. Vi skulle sammen på en 14 dages jubilæumsrejse med GV, da GV har eksisteret i 40 år. På rejsen skulle vi bl.a. deltage i Danmark seminariet i Dalun.


Nordghana

Dagen efter vores ankomst til Accra, tog vi mod Tamale. I Tamale var vi på en del heldagsture. På disse heldagsture besøgte vi bl.a. kontorerne hvor GDCA, CLIP, SfL og YEfL arbejder. Vi hørte om de forskellige ting de arbejder med. Bl.a. besøgte vi et kæmpe kvægmarked, som GDCA - PAMOBARMA arbejder med. De står for at indsamle penge til skat, når der købes dyr. Samtidig er de også med til at holde freden mellem nomaderne som sælger dyrene, og resten af befolkningen, da der tidligere har været strid i mellem dem.


Yderligere besøgte vi en soyabønne fabrik, som kun lige havde startet deres produktion en måned tidligere. Her blev der produceret weani-mix, som er pulver lavet ud af gule majs, soyabønner, jordnødder, hvede, mælkepulver og sukker. Dette laves, således at børn kan få mere protein i deres kost, da Nordghana har store problemer med fejlernæring/underernæring. Derudover besøgte vi en skole i Kumbungu, hvor frivillige undervisere fra SfL, lavede ekstra undervisning til børnene på skolen i løbe