top of page
IMG_20230216_122410.jpg

UNGDOMSUDVALGET

KUNST, SOCIO-ØKONOMISKE VIRKSOMHEDER OG UNGDOMS-POLITIK

Om Ungdomsudvalget

Ungdomsudvalget er et af Ghana Venskabs programudvalg. Udvalget samarbejder med partnerorganisationen YEFL Ghana omkring ungdomsaktiviteter i programmet og udvikling af YEFL Ghana’s organisatoriske kapacitet.

 

Ungdomsudvalget er også meget aktive i oplysnings – og engagementsarbejde i Danmark.

 

Hvem er med i udvalget?

Medlemmerne af ungdomsudvalget har et bredt spektrum af faglige kompetencer, som de sætter i spil i programmet og organisationen. Lasse Fischer er uddannet indenfor global udvikling, og er også fotograf og forfatter - læs artikel, Phuc Van Dang er kunstner, og er en drivkraft bag vores kunstprojekter og Birgitte Dahl er uddannet grafisk designer og har i høj grad støttet YEFL med at udvikle og forbedre deres brand, marketing og kommunikation. Derudover er der en del unge aktivister tilknyttet, der hjælper med at lave events og oplysning.

 

Hvad har udvalget lavet I det sidste år?

Det har været et travlt år i ungdomsudvalget med mange opgaver i både Danmark og Ghana. Highligts fra året bød blandt andet på:

IMG_20230217_163204.jpg
IMG_2427.jpg
IMG_2604.jpg
IMG-20230225-WA0004.jpg

Dokumentar fra The Art of Change kunstworkshop, Red Clay Studio i Tamale.

Kunst, kommunikation og strategi -  Udvalgstur til Ghana

I februar 2023 var Phuc Van Dang og Birgitte Dahl i Ghana, hvor de i samarbejde med YEFL og E4L programmet lavede en masse forskellige aktiviteter.

 

En af disse var en kunstworkshop, hvor 21 unge ghanesiske kunstnere fik mulighed for at samskabe kunstværker på tværs af kunstgenrer og former og få nye muligheder i et "kunstnerisk laboratorium", hvor de kunne eksperimentere og lege. Deltagerne prøvede at arbejde med billedkunst, historiefortælling og lyd – og ikke mindst kombinationen og samskabelsen mellem disse. Samt hvordan man kan transformere analog kunst til digital kunst – hvilket åbner nye kunstneriske muligheder og giver kunstnere nye kanaler til at portrættere kunstværker.

Workshoppen blev co-faciliteret af kunstneren Ernest Sackitey på Red Clay Studio i Tamale.

Udvalget deltog også i en to-dages strategisession med YEFL Ghana for at gennemgå, opdatere og strømline den eksisterende YEFL Ghana-strategi. Det var en meget positiv og konstruktiv strategiproces, hvor der skabtes nye målsætninger og nyt fokus. Det er givende for udvalget at være en del af disse processer, så udvalget kan være med til at støtte op om fremtidige fokusområder for YEFL.

Udvalget er sammen med YEFL påbegyndt opgaven om en ny hjemmeside med baggrund i den opdaterede strategi.

 

Indenfor kommunikationsområdet afholdte udvalget også to workshops i brug af grafik og reels på sociale medier for E4L personale og SoMe ungdomsjournalister, så indhold på de sociale platforme er relevant og tiltrækkende.

Kunst og bæredygtighed i Danmark

Arbejdet i Danmark har fyldt rigtig meget i 2022 - ikke mindst engagementspuljeprojektet Expressing Sustainability, som udvalgets medlemmer havde en ledende rolle i at udvikle og implementere. Det overordnede mål med Expressing Sustainabilty projektet har været at engagere danske kunstnere til at arbejde med og skabe engagement i bæredygtighed – særligt for unge. Der blev afholdt en 4-dages kunstworkshop på Tunø, deltagelse ved Wall of Sound festivalen, Kulturmøde Mors, via sociale medier og i det online magasin Expressing Sustainability. Kunstnere i Ghana og Danmark blev derudover linket gennem online platforme for at kunne diskutere mulige samarbejder og udforme delte kunstværker, der kunne vises i Danmark og Ghana. Kunstværkerne kan ses på www.ghanavenskab.dk/es

Find ungdomsudvalget og kunstner Sandro Masai på Gejst festival i Horsens Festuge i juni!

 

Har du også lyst til at prøve kræfter med nogle af vores spændende ungdomsprojekter og vil du gerne have hænderne i programarbejde eller lave events, så er ungdomsvalget måske noget for dig.

347415850_10159864343997637_2184176786012996385_n.jpg
IMG_20220313_143522.jpg
IMG_20220521_163653.jpg

Kunstnere samskaber under temaet Expressing Sustainability - med fremvisning af værker til Wall og Souns Festval og Kulturmødet Mors.

Se de værkerne her.

bottom of page