top of page
Udstillingen
Ghana Venskab Uden at Blinke Ulrik Tofte
At vokse op og være ung i et Afrika under hastig kulturel, økonomisk og social forandring er en balanceakt, der kræver, at man ikke blinker.

 

Fotoudstillingen skildrer unges liv i det nordlige Ghana; det samfund de lever i, og de personlige og familiemæssige relationer og strukturer, som de er en del af. Et samfund, hvor øget diversitet og ulighed, opbrydning af familiestrukturer, og manglende jobmuligheder, kræver en god navigatør, der kan og tør forfølge muligheder og drømme. Med den økonomiske vækst og teknologiske udvikling er der øget fokus på individet, og påvirkningen af den globale popkultur gennem nye lettilgængelige sociale medier, udfordrer den traditionelle identitet, og skaber et brydningsfelt, som de unge skal navigere indenfor.

 

Fotoudstillingen UDEN AT BLINKE viser stærke, entreprenante og drømmende unge ghanesere og deres liv. Det er skildret gennem det umiddelbare møde med almindelige mennesker, indfanget på gaderne i Nordghana.

 

Portrætserien søger at se forbi individet, og skildre det øjeblik, hvor vi ser det genkendelige individ, et menneske som vi kan relatere til. Det kan være i fraværet, at de “afslører” noget for os. Dét, der gør dem velkendte, og som skaber en forbundenhed og en relation.

 

UDEN AT BLINKE består af 26 fotografier samt to kortfilm, der portrætterer to unge ghaneseres personlige udvikling og drømme for fremtiden. Billederne bevæger sig omkring temaer som arbejde, religion, familien og barndommen. Her på siden kan du se billederne og filmene fra udstillingen, læse personlige historier om de portrætterede, og hvordan livet er for unge i Nordghana; deres liv, drømme, udfordringer og muligheder.

Historierne bag
_44A7946-1.jpg
Jeg lever for min familie

Mustafa Issah har en passion; sin familie. ”Det er dem jeg lever for, og jeg vil gøre alt for dem” siger han. 

Mustafa Issah har aldrig gået i skole eller fået en uddannelse. Derfor er han ofte nødt til at tage dårligt betalte midlertidige jobs – og selv de er svære at få i et land, hvor arbejdsløsheden er skyhøj. Men han har ikke givet op – han kæmper. Han tager alt arbejde. Lige fra at lægge tag på huse til at gøre rent. Lige nu hugger han træ; et fysisk hårdt arbejde, der ikke giver mange penge, men det bidrager til, at han opnår sin drøm – at børnene får en bedre fremtid end han.

Mustafa Issah Warizeehe 

Tamale

slagtere.jpg
Som far så søn?

Alhassan Abdul Latif Jimmy har arbejdet som slagter de sidste 13 år. Slagterforretningen er et familieforetagende. I Nordghana foregår uddannelsen som slagter ikke gennem skoler, men det er derimod et fag, der nedarves gennem generationer. Fædre lærer deres sønner faget, og de lærer deres børn faget. Der har aldrig været tvivl om, at Alhassan skulle være slagter som sin far. Men Alhassan har en drøm.

 

”Jeg vil gerne tage en uddannelse, og selv bestemme, hvad jeg skal lave. Det er hårdt arbejde at være slagter, og selvom vi er den førende slagterforretning i området er konkurrencen hård, og jeg tjener kun cirka 12 kroner om dagen. Men jeg har en plan. Jeg vil søge ind til militæret. Som soldat i den ghanesiske hær jeg tjene penge nok til at kunne tage en uddannelse bagefter, og starte på et nyt liv. Et liv, som jeg selv har valgt.”

Alhassan Abdul Latif Jimmy

Savelugu

Bestil
Skoler, institutioner, gallerier eller udstillingssteder kan låne fotoudstillingen UDEN AT BLINKE. Den indeholder 26 indrammede billeder. Det er gratis at låne udstillingen, men låner skal dække transportudgifter. 

Bestil den
smukke fotoudstilling
her

bottom of page